بزرگترين مرکز خرید بادام زمینی و فندق و بادام هندی عمده در اینترنت موجود می باشد. این دو مغز جزء مغزیجات موجود در آجیل می باشد. این محصولات در بازار داخلی به دو صورت با پوست و بدون پوست به فروش می رسند. از آن جایی که دارای خواص زیادی می باشد و مواد مغذی فراوانی دارد دارای مصارف گوناگونی است و برای تقویت وضعیت عمومی بدن بسیار انتخاب خوبی می باشند.
میزان انرژی موجود در مغز فندق تازه
میوه فندق دارای شکلی گرد و اندازه ای در حدود 1/5 تا 2/5 سانتی متر می باشد. میوه فندق تازه دارای پوشش سبز رنگی است که به تدریج شروع به خشک شدن می کند تا از آن جدا گردد. مغز فندق تازه دارای حدود 60 درصد روغن می باشد. این روغن زرد رنگ است و بوی مطبوع و طعم ملایمی دارد.
روغن فندق دارای مصارف گوناگونی است که شامل مصرف خوراکی و صنعتی اعم از عطرسازی و نقاشی می باشد. این مغز دارای میزان زیادی فسفر می باشد و به عنوان غذای مغز نیز معروف است. میزان انرژی موجود در هر صد گرم از فندق برابر با 625 کالری می باشد.
فندق به شیوه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد مثل فندق خام و فندق بو داده در آجیل، در صنعت شیرینی پزی و شکلات سازی مثل ترافل و نوتلا که از جمله دسرها و شیرینی جات پرطرفدار و خوشمزه می باشد.
کشت فندق به صورت دانه ای می باشد و به میزان بالایی در زمین های قفقاز، اروپا، ایران و ترکیه کشت و پرورش داده می شود. در این بین ترکیه به عنوان برترین تولید کننده فندق در جهان شناخته می شود.
در ایران حدود 85 درصد از فندق تولدی در استان گیلان به دست می آید و بعد از آن استان قزوین می باشد. ایران در زمینه تولید فندق دارای رتبه ششم در جهان است. فندق دارای ارقام متفاوتی می باشد که 9 مورد از آن ها به قرار زیر است.
- رقم بارسلونا
- رقم باتلر
- رقم انیس
- رقم ایستاریکی
- رقم نورتامتون
- رقم آنا
- رقم سلف هاسگر یا پوست آزاد
- رقم اسکینر
- رقم توند اجنیتل
خواص فندق در درمان بیماریهای کبدی
کبد اندامی می باشد که عمل پاکسازی خون، سم زدایی، تنظیم قند خون، پروتئین سازی، سوخت و ساز و ذخیره سازی مواد حیاتی را به عهده دارد. کبد چرب یکی از بیماری های شایع کبدی می باشد.
یکی از خواص فندق استفاده از آن به عنوان ماده ای برای سلامت کبد است. مصرف فندق به میزان 5 عدد روزانه به همراه 5 عدد بادام و 3 عدد پسته برای تقویت کبد بسیار مفید می باشد. همچنین مصرف این ماده غذایی برای باز کردن انسداد کبد نیز مفید است.
علت مفید بودن فندق برای کبد به خاطر وجود ویتامین E در آن است. در هر صد گرم از فندق به میزان 15/03 میلی گرم ویتامین E یافت می شود. در صورتی که بخواهید این ویتامین را برای بدن خود با استفاده از مصرف فندق به تنهایی تامین کنید لازم است 10 عدد از آن را روزانه مصرف نمایید.
به طور کلی استفاده از فندق برای پاک سازی و سم زدایی کبد بسیار عالی می باشد و مصرف آن به افرادی که دارای بیماریهای کبدی می باشند توصیه می شود همچنین این بیماران می توانند از طریق مواد غذایی دیگری که حاوی این ویتامین می باشد یا سایر مکمل ها آن را تامین کنند.
کبد اندامی می باشد که عمل پاکسازی خون، سم زدایی، تنظیم قند خون، پروتئین سازی، سوخت و ساز و ذخیره سازی مواد حیاتی را به عهده دارد. کبد چرب یکی از بیماری های شایع کبدی می باشد.
یکی از خواص فندق استفاده از آن به عنوان ماده ای برای سلامت کبد است. مصرف فندق به میزان 5 عدد روزانه به همراه 5 عدد بادام و 3 عدد پسته برای تقویت کبد بسیار مفید می باشد. همچنین مصرف این ماده غذایی برای باز کردن انسداد کبد نیز مفید است.
علت مفید بودن فندق برای کبد به خاطر وجود ویتامین E در آن است. در هر 100 گرم از فندق به میزان 15/03 میلی گرم ویتامین E یافت می شود. در صورتی که بخواهید این ویتامین را برای بدن خود با استفاده از مصرف فندق به تنهایی تامین کنید لازم است 10 عدد از آن را روزانه مصرف نمایید.
به طور کلی استفاده از فندق برای پاک سازی و سم زدایی کبد بسیار عالی می باشد و مصرف آن به افرادی که دارای بیماریهای کبدی می باشند توصیه می شود همچنین این بیماران می توانند از طریق مواد غذایی دیگری که حاوی این ویتامین می باشد یا سایر مکمل ها آن را تامین کنند.
مقدار مجاز مصرف فندق برای افراد با فشارخون بالا
بیماری فشار خون بالا جزء بیماری های خطرناک می باشد که افراد زیادی درگیر آن هستند. یکی از راه های که برای کنترل این بیماری توصیه می شود از طریق مواد خوراکی می باشد مثل دسته آجیل ها. البته تمامی پزشکان به این بیماران توصیه می کنند که از آجیل بو داده و شور استفاده ننمایند و به جای آن از آجیل خام و فاقد نمک استفاده نمایند.
در بین مغزیجات موجود در آجیل ها فندق یکی از آن ها می باشد که برای این بیماران بسیار مفید است. البته مقدار مصرف فندق در حد کم به آن ها توصیه می شود. همان طور که گفته شده در صورتی که از فندق دارای نمک استفاده شود نه تنها مفید نیست بلکه به شدت مضر می باشد.
ماده موثری که برای کنترل فشار خون بالا در فندق وجود دارد منیزیم می باشد، که در هر 100 گرم از فندق به میزان 163 میلی گرم از آن موجود می باشد. میزان مصرف فندق برای این افراد بین 5 تا 10 عدد می باشد. با این حال بهتر است برای دانستن میزان مصرف دقیق فندق از پزشک متخصص خود سوال کنند.
بیماری فشار خون بالا جزء بیماری های خطرناک می باشد که افراد زیادی درگیر آن هستند. یکی از راه های که برای کنترل این بیماری توصیه می شود از طریق مواد خوراکی می باشد مثل دسته آجیل ها. البته تمامی پزشکان به این بیماران توصیه می کنند که از آجیل بو داده و شور استفاده ننمایند و به جای آن از آجیل خام و فاقد نمک استفاده نمایند.
در بین مغزیجات موجود در آجیل ها فندق یکی از آن ها می باشد که برای این بیماران بسیار مفید است. البته مقدار مصرف فندق در حد کم به آن ها توصیه می شود. همان طور که گفته شده در صورتی که از فندق دارای نمک استفاده شود نه تنها مفید نیست بلکه به شدت مضر می باشد.
ماده موثری که برای کنترل فشار خون بالا در فندق وجود دارد منیزیم می باشد، که در هر 100 گرم از فندق به میزان 163 میلی گرم از آن موجود می باشد. میزان مصرف فندق برای این افراد بین 5 تا 10 عدد می باشد. با این حال بهتر است برای دانستن میزان مصرف دقیق فندق از پزشک متخصص خود سوال کنند.
چند خاصیت بادام زمینی بو داده برای لاغری
افرادی که قصد لاغر شدن دارند می توانند با گنجاندن بادام زمینی در رژیم غذایی خود به هدف نهایی خودشان برساند. مصرف بادام زمینی باعث می شود که این افراد همواره احساس سیری کنند. به این ترتیب اشتهای کاذب در آن ها مهار می گردد.
در این زمان افراد میلی به خوردن مواد غذایی نا سالم و پرخوری کردن نخواهند داشت. با مصرف این ماده غذایی این است که بدون این که افراد احساس گرسنگی داشته باشند می توان به هدف خود که داشتن وزن و اندام ایده آل می باشند برسند.
یک خاصیت بادام زمینی ایجاد ثبات و پایداری در قند خون است که این مورد دلیل اصلی کاهش اشتها در افرادی که قصد دارند لاغر شوند می باشد. همچنین به دلیل داشتن فیبر زیاد به هضم بهتر غذا کمک می کند.
فیبر موجود در آن علاوه بر این که مشکلات یبوست را برطرف می کند، به دفع چربی های زائد و اضافی نیز کمک می نماید. بادام زمینی سوخت وساز بدن را نیز افزایش می دهد و از این طریق سرعت رسیدن به وزن دلخواه در افرادی که برای لاغری تلاش می کنند، افزایش می یابد.
با توجه به این که بالا رفتن سوخت و ساز در بدن انرژی زیادی از بدن می گیرد، در مقابل با آن بدن برای به دست آوردن انرژی مورد نیاز خود از چرب های موجود و انباشته شده در بدن استفاده می کند و به این ترتیب چربی سوزی آغاز می گردد و کم کم موجب کاهش وزن می شود.
برای لاغری توصیه می شود که روزانه 30 دانه بادام زمینی مصرف شود و داشتن ورزش سبک همراه با آن مثل پیاده روی به این روند کمک شایانی می کند.
طبیعت بادام زمینی از نظر متخصصان طب سنتی
بادام زمینی یا بادام کوهی گیاهی بوته ای می باشد. این گیاه در ابتدا در آمریکا دیده شده و بومی آن جا می باشد. آب و هوای مناسب برای کشت و پرورش این گیاه آب و هوای گرم است. روند تلقیح کل تا به وجود آمدن میوه بادام زمینی بسیار جالب است.
زمانی که گل های زرد رنگ آن تلقیح می شوند دم گل آن ها خم می گردد و به سمت خاک می رود. بعد از آن در خاک کم کم فرو می رود تا جایی که میوه آن در خاک به وجود می آید. به همین دلیل برداشت این گیاه از درون خاک انجام می شود.
از نظر متخصصان طب سنتی طبیعت بادام زمینی گرم و تر می باشد. این محصول در گروه حبوبات طبقه بندی می شود و از خانواده لگومیناسه می باشند. بادام زمینی دارای خواص بسیاری زیادی می باشد.
حتی پوست قرمزی که روی مغز بادام زمینی موجود است دارای رسوراترول می باشد که در انگور نیز وجود دارد. این ماده بسیار موثری برای سلامت قلب است.
ارزش غذایی در هر 100 گرم بادام زمینی خام
بادام زمینی خام دارای منبع غنی از پروتئین می باشد و به دلیل داشتن اسید آمینه های فراوان به عنوان مکمل برای بسیاری از افراد به ویژه بدنسازان و ورزشکاران مفید می باشد. به طور کلی مواد مغذی فراوانی در بادام زمینی وجود دارد.
در هر 100 گرم بادام زمینی 2385 کیلو ژول یا 570 کیلو کالری انرژی وجود دارد. و دارای 21 گرم کربوهیدرات، 9 گرم فیبر، 48 گرم چربی (که از این مقدار 7 گرم چربی اشباع، 24 گرم چربی تک زنجیره غیر اشباع و 16 گرم چربی چند زنجیره غیر اشباع است)، 25 گرم پروتئین، 4/26 گرم آب، 6 میلی گرم ویتامین B1 یا تیامین، 3 میلی گرم ویتامین B2 یا ریبوفلاوین، 12/9 میلی گرم ویتامین B3 یا نیاسین، 1/8 میلی گرم ویتامین B5 یا پانتوتنیک اسید، 246 میلی گرم ویتامین B9 یا اسید فولیک، 0/3 میلی گرم ویتامین B6، ویتامین E به میزان 6/6 میلی گرم، 62 میلی گرم کلسیم، 2 میلی گرم آهن، 184 میلی گرم منیزیم، 2 میلی گرم منگنز، 336 میلی گرم فسفر، 332 میلی گرم پتاسیم و 3/3 میلی گرم روی می باشد.
تمامی موارد بالا برای سلامتی انسان بسیار مفید می باشند و همین موضوع نشان دهنده این می باشد که استفاده از بادام زمینی می تواند کمک زیادی برای سلامتی انسان انجام دهد.
تاثیر مصرف بادام زمینی و فندق روی پوست
بادام زمینی در ترکیه دارای ترکیبات موثر فراوانی برای سلامت پوست می باشد. یکی از این موارد ویتامین E موجود در بادام زمینی است که به حفظ انسجام غشای مخاطی سلول و پوست کمک شایانی میکند. این ویتامین، در مقابل رادیکالهای آزاد که منجر به آسیب به پوست میشوند، از آن محافظت میکند.
این ماده غذایی پوست را نیز نرم، انعطافپذیر و جوان میکند. به علاوه دارای خواص ضد التهابی برای پوست نیز می باشد. خواص ضد التهابی موجود در بادام زمینی، اختلالات پوستی مانند اگزما و پسوریازیس را بهبود می دهد.
همچنین اسیدهای چرب درون بادام زمینی، تورم و قرمزی موجود در پوست را نیز کم میکنند. از طرفی بادام زمینی، به دلیل داشتن ویتامین E، روی و منیزیم پوست را درخشنده و براق کرده و با باکتریهایی که باعث بروز آکنه و جوش می شوند، مبارزه میکند.
پروتئین موجود در بادام زمینی به بازسازی و احیای سلولها پوستی کمک میکند. این محصول، مقادیر مناسبی اسید چرب دارد که برای سلولهای عصبی مغز مفید هستند. این مواد موجود در بادام زمینی و اثری که روی سلول ها دارند خاصیت رفع استرس و نوسانات خلق و خو دارند و به کنترل آن کمک می کنند.
در نتیجه از مشکلاتی همانند چین و چروک، خطوط و بی طراوتی پوست جلوگیری می نمایند. فیبری که در این مغزها وجود دارد به منظور دفع سموم و مواد اضافی بدن ضروری و مفید می باشد. سمومی که در بدن موجود هستند، در ظاهر ما اثر گذاشته و منجر به جوش، بیطراوتی و چربی اضافی در پوست میشوند. با خوردن منظم بادام زمینی کمک زیادی به دفع سموم از بدن و افزایش سلامت پوست می شود.