فندق و بادام زمینی چیست؟ فندق و بادام زمینی از جمله خشکبار هایی هستند که بخش جدایی ناپذیر آجیل ها بوده و بسیار خوش طعم هستند و مصرف آن ها فواید اعجاب انگیزی برای بدن دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با فواید این آجیل ها و همچنین قیمت مناسب فروش بادام زمینی و فندق آشنا کنیم، بنابراین تا انتهای مطلب با ما همراه باشید؛
فواید بادام زمینی برای استخوان های سالم
بادام زمینی میوه درختی از راستهٔ باقلاسانان است. منشأ آن آمریکای جنوبی بوده و از آنجا به سایر کشورها پراکنده شده است. میوه بادام زمینی درون پوسته ای تقریبا سخت قرار دارد و در بازار به دو صورت خام و بوداده یا نمکی دیده میشود که به صورت مخلوط با سایر آجیل ها یا به تنهایی به فروش میرسد. اغلب مردم تمایل دارند که از انواع آجیل ها نظیر بادام زمینی به عنوان تنقلات سالم در میان وعده ها استفاده کنند.
فواید بادام زمینی برای استخوان ها به دلیل داشتن عناصر فسفر و منیزیم است. منیزیم دوازدهمین عنصر جدول تناوبی بوده و وجود آن برای تقویت و داشتن استخوان های سالم بسیار ضروری است. حدود ۶۰ درصد منیزیم بدن در استخوان ها قرار دارد. منیزیم باعث تحریک غده تیروئید شده و آن را وادار به ترشح هورمون کلسیتونین میکند. این هورمون برای جذب مواد معدنی در استخوان ضروری است.
وجود منیزیم در بدن برای کنترل ورود پتاسیم به استخوان ها نیز ضروری است و باعث تقویت بافت درونی استخوان ها میشود.
علاوه بر این ها وجود چهل درصد منیزیم بدن در عضلات، در رشد و تحریک ترمیم سلولی بافت ها نقش دارد.
از دیگر عناصری که در تقویت استخوان های سالم نقش دارند، عنصر فسفر است. معمولا عنصر فسفر از طریق مصرف مواد غذایی نظیر آجیل ها وارد بدن میشود و وجود آن باعث افزایش تراکم بافت های استخوانی میشود و بی دلیل نیست که درصد بالایی از فسفر موجود در کل بدن در استخوان ها جای دارد. این عنصر رابطه مستقیمی با عنصری به نام کلسیم دارد و هر کجا که فسفر باشد، کلسیم نیز در آن حضور دارد. وجود کلسیم نیز در سلامت استخوان ها ضروری است و نبود آن ها باعث پوکی استخوان میشود.
بادام زمینی مهم ترین عامل انتقال اکسیژن به خون
بادام زمینی حاوی آهن است که باعث ارتباط مستقیم بین بادام زمینی و اکسیژن خون میشود. . آهن از عناصر بسیار ضروری برای انتقال اکسیژن است. در خون نوعی پروتئین به نام هموگلوبین وجود دارد که در ساختار گلبول های قرمز خون یا همان سلول های خونی وجود داشته و دارای بخشی به نام هم است که در این بخش آهن وجود دارد. وجود آهن در هموگلوبین باعث شده که این پروتئین در انتقال گازهای تنفسی نظیر اکسیژن نقش داشته باشد. در واقع اکسیژن به جایگاه آهن این پروتئین وصل میشود و در سراسر بدن از طریق خون جا به جا شده و به بافت ها و سلول های بدن اکسیژن و مواد مغذی میرساند. نبود یا کمبود اکسیژن باعث ایجاد بیماری های بسیار خطرناکی میشود که احتمال بروز مرگ را افزایش میدهد. به عنوان مثال در صورت کمبود اکسیژن در بافت های سلول های مغز، بخشی از بافت میمیرد و باعث سکته قلبی میشود که بسیار خطرناک است. همچنین کمبود آن میتواند منجر به سکته قلبی یا آنفارکتوس شود. حتی باعث ایجاد کم خونی در بدن میشود و انرژی بدن را کاهش میدهد که منجر به ایجاد خستگی های مفرط و بی علت میشود. از مهم ترین منابع آهن، آجیل ها هستند که در بین آن بادام و بادام زمینی بیشترین سطح آهن را دارا میباشند و مصرف آن ها میتوان از مشکلات بسیار جدی برای بدن جلوگیری کند.
بادام زمینی برای مبارزه با افسردگی
یکی از مهم ترین فواید بادام زمینی برای افسردگی است. سروتونین که یک انتقال دهنده عصبی در بدن است، در صورت کمبود و کاهش یافتن منجر به ایجاد استرس، دلهره، افسردگی، عصبانیت و غیره میشود. مصرف بادام زمینی با افزایش سروتونین بدن، از ایجاد حالات نزدیک به افسردگی نظیر گریه های زیاد و بی دلیل، حس خستگی بدون علت، تمایل به گوشه نشینی و عدم هم صحبتی با خانواده و دوستان و غیره جلوگیری میکند. همچنین بالا بودن سطح سروتونین باعث افزایش مهارت و خلاقیت ذهن شده و در مثبت اندیشی و توجه به کلیات نقش دارد.
مصرف بادام زمینی همچنین از ایجاد جنون و بیماری هایی نظیر دو قطبی یا دو شخصیتی، اسکیزوفرنی و غیره جلوگیری میکند و به طور کلی سلامت عقل و روح و روان را تضمین میکند.
مصرف منظم بادام زمینی باعث جذب کلسیم
بادام زمینی از جمله معدود آجیل هایی است که حاوی ویتامین D است و به این ترتیب مصرف منظم بادام زمینی باعث جذب کلسیم خواهد شد. در واقع ویتامین D از جمله ویتامین هایی است که در جذب کلسیم نقش دارد. ویتامین D باعث میشود کلسیم هایی که بدون جذب شدن به روده وارد شده اند و قرار است دفع شوند، دوباره جذب شوند. همچنین گاهی ممکن است کلسیم به حدی کم باشد که بدن مجبور به برداشت کلسیم از استخوان ها شود و ادامه این روند باعث کاهش تراکم استخوانی و ایجاد پوکی استخوان و نرمی استخوان میشود و حتی در درد مفاصل و رماتیسم نیز نقش دارد. ویتامین D از این عمل جلوگیری کرده و برداشت کلسیم از استخوان را متوقف میکند و باعث رسوب بیشتر کلسیم در استخوان ها و تقویت آن ها میشود.
مصرف فندق گزینه مناسب برای دوران نقاهت
فندق یکی از میوه های کوچک درختی بوده و دارای پوسته ای بسیار سخت است. اندازه آن دو برابر نخود بوده و شکلی کروی یا بیضی دارد. یکی از مهمترین فواید آن، فواید فندق برای دوران نقاهت است. منظور از دوران نقاهت، دورانی است که یک بیماری پست سر گذاشته شده و اکنون بدن به قدری درگیر جنگیدن با بیماری بوده که انرژی کمی داشته و نیاز به زمان برای بازسازی بدن و انرژی از دست رفته است. به این دوران که دوران نقاهت میگویند معمولا فرد در استراحت مطلق بوده و باید مواد غذایی مغذی و سالم به بدن برسد، تا توان بدن به حالت عادی برگردد و فرد بتواند به زندگی پیشین خود بازگردد. یکی از مواد مغذی که برای بدن در این دوران سخت، مفید و ضروری است، فندق است.
فندق حاوی آهن است. آهن برای ساخت سلول های خونی ضروری بوده و کمبود آن باعث کاهش ذخایر خونی بدن و سپس کم خونی میشود. علائم مهم کم خونی خستگی، سرگیجه، تاری دید و غیره است. افرادی که خون زیادی در اثر زخم، تصادف، زایمان و غیره از دست داده اند، بسیار به آهن نیاز دارند تا بدنشان بتواند خون سازی کند و مصرف فندق میتواند شصت درصد نیاز بدن به آهن را تامین کرده و انرژی بدن را دو برابر کند.
فندق حاوی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها باعث تحریک تقسیم سلولی، سلول های آسیب دیده شده و باعث ترمیم سریع سلول ها شده و به این ترتیب در تسریع بهبود زخم ها بسیار موثر است. علاوه بر این ها آنتی اکسیدان ها از عوامل مبارزه با سلول های سرطانی بوده و از بدخیمی هایی نظیر سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و غیره جلوگیری میکند و با تقویت سیستم ایمنی از بروز سایر بیمارهایی که از نقص سیستم ایمنی در دوران نقاهت به وجود میآیند، به شدت جلوگیری میکند.
این میوه کوچک، سرشار از منگنز است. این عنصر باعث بهبود عملکرد سلول های عصبی شده و از استرس، اضطراب و افسردگی در این دوران جلوگیری میکند. وجود آرامش اعصاب به بهبود کیفیت خواب کمک میکند و از این طریق نیز انرژی بدن افزایش پیدا میکند.
فندق سرشار از فیبر است. این فیبر ها که عمدتا از نوع محلول هستند باعث فعالیت بهتر دستگاه گوارش میشود. همچنین در پاک سازی روده از سموم نقش داشته و باعث روان شدن مدفوع و جلوگیری از یبوست میشود.
فندق دارای خواص ضدالتهابی بوده و از التهابات پوستی و ایجاد ورم معده و زخم معده جلوگیری میکند.
مصرف فندق با عسل در افراد سرد مزاج
مصرف فندق برای درمان سرد مزاجی بسیار موثر است. سرد مزاجی باعث ایجاد مشکلات زیادی برای بدن میشود. برای مثال باعث زیاد چاقی های شکمی میشود. احتمالا شما هم افرادی را دیده اید که با وجود داشتن اندام مناسب، فقط از شکم بزرگ خود گله مند هستند و انواع روش های رژیمی و ورزشی را برای آب کردن شکم امتحان کرده اند ولی به نتیجه دلخواهی نرسیده اند. این حالت در سرد مزاجی رایج است که در آن با غلبه بلغم یا سودا قسمت شکمی بدن در اثر ذخیره چربی بزرگ تر میشود. خوردن سردی ها نیز به این مشکل اضافه میکند. فندق خود حاوی طبع گرم است و اگر فندق با عسل که آن هم دارای طبع گرم است، مخلوط شود، یک ترکیب گرمی ایجاد شده و در درمان مشکلات مربوط به سرد مزاجی بسیار سودمند خواهد بود. برای ایجاد این مخلوط کافی است که مقداری فندق پودر شده را با مقداری عسل طبیعی ترکیب شود و در صبحانه یا در میان وعده ها مصرف شود. یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که احتمال دارد سرد مزاجی به وجود آورد، کاهش میل جنسی به ویژه در خانم ها است که این مشکلات زیادی را در زندگی زناشویی به وجود میآورد. در طب سنتی یکی از راهکار های افزایش یا بازگشت توان جنسی و تقویت آن مصرف فندق با عسل یا انواع شیره های طبیعی میوه ها است.
خواص بی نظیر فندق برای زیبایی و خوش اندامی
با وجود همه این فوایدی که در بالا ذکر شد، هنوز خواص بی نظیر فندق تمامی ندارد و از جالب ترین خواص فندق ، تاثیر آن در زیبایی است.
فندق دارای طیف وسیعی از انواع ویتامین های B است. بیوتین و تیامین دو مورد از مهمترین انواع ویتامین های B است. ویتامین بیوتین باعث تغذیه فولیکول های مو شده و با افزایش استحکام مو از ریزش مو و تاسی سر جلوگیری میکند. تیامین نیز با افزایش کلاژن سازی در پوست صورت باعث کشیدگی و سفت شدن عضلات صورت شده و پیری زودرس پوست را از بین میبرد.
فندق حاوی اسیدفولیک یا همان ویتامین B۹ است که انرژی بدن را افزایش داده و از ایجاد جوش و آکنه در پوست صورت جلوگیری میکند.
فندق حاوی فیبر است. فیبر های گیاهی از جمله سیر کننده های طبیعی بوده و با ایجاد سیری و کاهش اشتها از گرسنگی های کاذب جلوگیری کرده و در کاهش وزن بسیار موثر است.
فندق حاوی اسید های چرب غیر اشباع است که بر خلاف اسید چرب های اشباع شده، باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و با افزایش متابولیسم بدن، چربی ها بیشتر سوخت و ساز شده و اندام های بدن خصوصا شکم کاملا به سایز ایده آل نزدیک تر میشوند.
فندق و بادام زمینی از آنجایی که بسیار مغذی هستند، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و دارای قیمت های متفاوتی نیز هستند. دلایل اختلاف قیمت بیشتر به کیفیت و نحوه عرضه آن بستگی دارد.
برای اینکه بتوان کیفیت آجیل هایی نظیر فندق و بادام زمینی را سنجید، توجه به چند نکته کمک کننده خواهد بود؛
- فندق و بادام زمینی مرغوب کاملا یکدست هستند و قاطی و آشغال ندارند.
- نوع باکیفیت این محصولات دارای پوست بوده و بدون صدمه فیزیکی یا خوردگی توسط حشرات و کرم ها هستند.
- برخی سودجویان بادام زمینی های بیکیفیت و بدون پوست را با پوست های رنگی میپوشانند و این رنگ ها کاملا غیر مجاز هستند و از نوع شیمیایی بوده و برای بدن مضر هستند. رنگ اصلی پوست بادام زمینی هاله ای صورتی تا قرمز است و از خرید بادام زمینی هایی با پوسته بسیار قرمز باید اجتناب شود.
- فندق های مرغوب فندق هایی هستند که که کاملا دارای طعم مشابه بوده و برخی از آن ها طعم تلخ نداشته باشد.
نحوه عرضه این گونه آجیل ها به صورت تفت داده، شور و نمکی یا ساده است. از بادام زمینی های ساده عمدتا در تهیه کره بادام زمینی یا کیک و شیرینی پزی استفاده میشود. از فندق های بدون نمک و ساده نیز در تهیه سرمه استفاده میشود. سرمه نوعی خط چشم طبیعی است که اکثرا خانم ها از آن ها استفاده میکنند. برای تهیه آن فندق را به قدری در کاسه یا تابه تفت میدهند تا به پودری سیاه تبدیل شود. همچنین از این نوع فندق در تهیه روغن های سالم و طبیعی استفاده میشود.
قیمت مناسب این محصولات، قیمتی است که کاملا منصفانه باشد و بر اساس کیفیت قیمت گذاری شده باشد. گاهی نیز به مناسبت های مختلف ممکن است این محصولات دچار تخفیف شوند که فرصت مناسبی برای خرید است.
مشتریان میتوانند جهت اطلاع از قیمت فندق و بادام زمینی با کیفیتی بی نظیر به سایت اینترنتی ما مراجعه و پس از مقایسه قیمت ها، اقدام به ثبت سفارش نمایند.